Most telt be nálam az a bizonyos pohár. Már a dízel-benzines betiltásosdinál kezdett szakadozni a cérnám. De ez a levendula sztori végképp kiverte a biztit!

Milyen emberek ülnek az EU-s parlamentben?

Pár hete beszélgettem egy hozzáértővel és kerek-perec azt állította, hogy az európai parlamentbe olyanokat küldenek, akik nem férne be a hazai politikai életbe. Vagyis a silány pártkatonákat.
Ezt kétkedve fogadtam, de egyre erősebben kezdem hinni, hogy igaz.

Az autókkal kapcsolatban az merült fel bennem, hogy mi lesz a sorsa a több millió benzines és dízel autónak, ami jelenleg is forgalomban van és amit még ezután fognak gyártani.
A városok határában autó-temetők százai fognak díszelegni a bevándorlók nagy örömére. Lehet majd gengszteresdit játszani és nagyon jó táptalaj lesz a NOGO zónák kialakulásának. A rengeteg nyersanyagról ne is beszéljünk, amit addig beépítenek ezekbe a gépcsodákba.

És mindezt a környezet kímélés zászlója alatt! Ami egyfelől teljesen érthető, hiszen ne szennyezzük a levegőt benzingőzzel, sokkal jobb egy elektromos, nulla káros anyag kibocsájtó autó. Aminek “csak” az akkumulátorát kell rendszeresen cserélni, ami tudvalévőleg teljesen környezetbarát hulladék. Vagy mégsem? És tényleg, most viccen kívül, mi lesz annak a rengeteg “hagyományos” autónak a sorsa, amit nem lehet majd használni? Hova kerülnek? Azok nem fogják szennyezni a környezetet? Maguktól lebomlanak majd szépen, csendben valahol?

Normális? De tényleg!

A levendula témája pedig egyszerűen borzalmas. A parlagfüvet már elfogadta a társadalom, hogy irtani kell. Pedig gyógynövényes körökben rengeteg jó tulajdonságáról tudnak.
Szerencsénkre több ezer francia gazda él a levendula termesztéséből, így nem lesz könnyű elpusztítani ezt a történelmi növényt. Tényleg, miért termesztenek ipari mennyiségben legálisan levendulát hosszú évek óta, ha tényleg mérgező? Ennyire ostobák lennének az emberek? Miért használják a levendulát gyógynövényként, ha ártalmas? És egyébként is hogyan mérgez? Ha megesszük? Ilyen alapon a legtöbb növényt, virágot ki kellene írtani.

De ha tényleg sikerülne nekik ez a “levendula-off” akció, akkor mi lesz a következő? Talán a csalán? Vagy egyből az aloe vera?

Vagy ez is csak egy része ennek a szuper oltási tervnek? És ha mindenki leoltakozott, akkor már nem is lesz szükség semmilyen más gyógyszerre?

Lehet benne valami, mert példának okáért tavaly nem volt influenza szezon.

Lehet a covid mindent visz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük